Δημοσιεύσεις

Δελτίο Τύπου 19-11-2022

Τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις της Χριστιανικής Αδελφότητος ΛΥΔΙΑ, επισκέφθηκε νωρίς το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος Β΄. Ο Μακαριώτατος καθ’ οδόν για την πόλη της Δράμας, όπου θα παρευρίσκετο στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί το “ΧΩΡΑΦΙ” και να δει από κοντά την αγροκτηνοτροφική μονάδα της Αδελφότητος και τις πολύπαθες αδελφές που διακονούν εκεί.
Ο Μακαριώτατος προσκύνησε στον Ι. Ναό Αγίου Μοδέστου και ομίλησε πατρικά στις παρευρισκόμενες αδελφές. Ενημερώθηκε εκ του σύνεγγυς για τα τεκταινόμενα και είδε από κοντά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι αδελφές και διακονούν το όραμα του Γέροντος Θεοφίλου, το οποίο από κάποιους δυστυχώς, πολεμείται ανηλεώς. Στήριξε με τον πατρικό του λόγο τις αδελφές, ευλόγησε το ποίμνιο και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει όσο μπορεί προς την επίλυση των προβλημάτων.
Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο για το ανύστακτο ενδιαφέρον του και για την ηθική και πνευματική στήριξη. Και όπως τόνισε ο Μακαριώτατος: «εύχομαι Σεβασμιώτατε να σας ακούσει και η άλλη πλευρά, για να μπορέσουν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες».
Ο Μακαριώτατος συνοδευόταν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, τον Θεοφ. Επίσκοπο Ωρεών και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Φιλόθεο και τον Ιερολογιώτατο Αρχιδιάκονό του π. Ιωάννη.
Είμαστε ευγνώμονες για την ευλογητή παρουσία του Μακαριωτάτου στο ΧΩΡΑΦΙ και ευχόμαστε ο Άγιος Θεός δι’ ευχών του και δι’ ευχών των Αγιωτάτων Αρχιερέων Σερρών και Λαγκαδά, κάτω από την σκέπη των οποίων λειτουργούμε και κινούμαστε, να δώσει σύντομα την λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν την Αδελφότητά μας.

Χριστιανική Αδελφότης ΛΥΔΙΑ