Δημοσιεύσεις

Δελτίο Τύπου 21-11-2022

Με αφορμή το εκδοθέν δελτίο τύπου, το οποίο ασμένως αναμεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε και το ραδιόφωνο της Λυδίας και αφορά την δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του Σωματείου μας «Χριστιανική Αδελφότης Λυδία» και της ανώνυμης εταιρίας «Γραφικές Τέχνες Μέλισσα ΑΕ», εκθέτουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αντίκρουση των υπερβολών και ανακριβειών εν συντομία τα εξής:
Α) το βιβλιοπωλείο ΛΥΔΙΑ, επί της οδού Καμβουνίων 1 στην Θεσσαλονίκη, παραμένει υπό τον έλεγχο του Σωματείου μας «Χριστιανική Αδελφότης Λυδία» και ουδεμία σχέση έχει με την εταιρία «Γραφικές Τέχνες Μέλισσα ΑΕ» ή την Πρόεδρο του ΔΣ αυτής Μαρία Κράλλη, η οποία αυτοαποκαλείται διαχειρίστρια της άτυπης αστικής και χωρίς νομική προσωπικότητα εταιρίας με την επωνυμία «Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα Αγία Λυδία».
Β) το περιοδικό «Αγία Λυδία» παραμένει υπό τον έλεγχο του Σωματείου μας και εκδίδεται από μέλη αυτού με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις παρακαταθήκες του μακαριστού Γέροντος Θεοφίλου.
Γ) τα έργα του Γέροντος Θεοφίλου και τα λοιπά βιβλία των εκδόσεων ΛΥΔΙΑ, μεταξύ των οποίων και το «Γεροντικό» της Γερ. Θεοδώρας Χαμπάκη, εξακολουθούν να εκδίδονται και να διατίθενται από το βιβλιοπωλείο μας στην Θεσσαλονίκη, αλλά και μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος «www.lydiafilippisia.gr».
Δ) η κατασκήνωση «Η Χαρά των Παιδιών» παραμένει υπό τον έλεγχο του Σωματείου μας,
Ε) η αγροκτηνοτροφική μονάδα στην Μικρή Βόλβη, που είναι γνωστή ως «το Χωράφι του Γέροντος Θεοφίλου» παραμένει στην επίβλεψη και φροντίδα μελών του Σωματείου μας Χριστιανική Αδελφότης Λυδία. Η πρόσφατη επίσκεψη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου, συνοδευόμενου από τον ποιμενάρχη μας Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφ. Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ενίσχυσε τον αγώνα και τις προσπάθειες των αδελφών μας, που λαμβάνουν χώρα κάτω από αντίξοες συνθήκες και ποικίλα γραφειοκρατικά προσκόμματα.
Στ) Η αντιδικία μεταξύ των μελών του Κοινοβίου της Ασπροβάλτας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε αστικό και ποινικό επίπεδο και καλό θα είναι κάποιοι να μην προδικάζουν την κρίση των δικαστικών αποφάσεων αποκλειστικά υπέρ των συμφερόντων τους.
Ζ) Οι δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων αποτελούν προσωρινή και όχι τελεσίδικη διευθέτηση μιας διαφοράς.
Η πομπώδης έκφραση πανηγυρισμών κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως πρώιμη!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΛΥΔΙΑ