Δημοσιεύσεις, Χωρίς κατηγορία

Δελτίου Τύπου – 10 χρόνια από την εκδημία του π.Θεοφίλου

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 10 ετών από την προς Κύριον εκδημία του αειμνήστου αρχιμανδρίτου π. Θεοφίλου Ζησοπούλου τελέστηκε την ημέρα της μνήμης του, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίων Μοδέστου, Ταβιθάς και Παμμ. Ταξιαρχών, στο αγαπημένο του «Χωράφι», όρθρος, θ. Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα για την ευλογία και την πατρική του φροντίδα. Των ιερών ακολουθιών προΐστατο ο πανοσιολογιώτατος ιερομόναχος π. Βασίλειος Γκάγκος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος μίλησε κατάλληλα στο εκκλησίασμα και ευχήθηκε «να ακολουθούμε όλοι πιστά την παρακαταθήκη των πατέρων μας».

Ωσαύτως, την Κυριακή το βράδυ προς Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, με τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου τελέστηκε ιερά αγρυπνία (εσπερινός, όρθρος, θ. Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο) στο ιερό Παρεκκλήσιο της Αγ. Λυδίας, στις Κατασκηνώσεις της Αδελφότητος στην Ασπροβάλτα. Των ιερών ακολουθιών προΐστατο ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. π. Γαβριήλ Παλιούρας, Πρωτοσύγκελλος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, συλλειτουργούντος του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χριστοδούλου Καμπερίδη.

Ο Πανοσιολογιώτατος στο  κήρυγμά του αναφέρθηκε στο έργο και την διδασκαλία των τιμωμένων Αγίων Τριών Ιεραρχών, ερμήνευσε συνοπτικά και εύληπτα τον απόστολο της ημέρας και αναφερόμενος στην μορφή του π. Θεοφίλου είπε: «Χρέος ιερό και καθήκον καρδιακό μας συγκέντρωσε σήμερα εδώ, στην φιλόξενη αγκαλιά της Χριστιανικής Αδελφότητος Λυδία, για να καταθέσουμε τα αισθήματα της τιμής και του σεβασμού προς το πρόσωπο του μακαριστού Γέροντος π. Θεοφίλου, εμπνευστού και ιδρυτού της Αδελφότητος αυτής. Συγκεντρωθήκαμε για να τιμήσουμε τον ένθερμο κήρυκα του λόγου του Θεού, τον κήρυκα όχι των λόγων όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αλλά τον κήρυκα των έργων. Λείπει ο λόγος του π. Θεοφίλου σήμερα, ο λόγος ο δυναμικός, ο λόγος ο αφυπνιστικός, ο λόγος ο ελεγκτικός, ο λόγος ο παρηγορητικός. Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως των 10 ετών από της μακαρίας κοιμήσεως» του π. Θεοφίλου, ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος μετέφερε σε όλους τους προσκυνητές την αγάπη και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεολόγου. Εν συνεχεία παρατέθηκε η μακαριά, τράπεζα εις μνήμην του Γέροντος, την οποία ευλόγησαν οι πατέρες και ακολούθως τελέστηκε ιερό τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου Πατρός.

Είμαστε ευγνώμονες στον Άγιο Θεό που γνωρίσαμε τον οραματιστή Γέροντα, στους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς για τις πνευματικές ευκαιρίες και το ανύστακτο ενδιαφέρον τους, στους παρευρισκομένους Κληρικούς για τον κόπο της αγάπης τους και στον λαό του Θεού για την στήριξη και συμπαράσταση.

Δέκα χρόνια από την εκδημία του αλήστου μνήμης Γέροντός μας τιμήσαμε την μνήμη του αοιδίμου ιεραποστόλου, φιλανθρώπου πνευματικού και ελεήμονος ανδρός, ο οποίος αναλώθηκε στον Αμπελώνα του Κυρίου και υποσχόμαστε να φυλάξουμε με την χάρη του Θεού την παραδεδομένη παρακαταθήκη του πάντοτε κάτω από την σκέπη της Αγίας μας Εκκλησίας.

        Ο.Χ.Α. ΛΥΔΙΑ