Δημοσιεύσεις, Χωρίς κατηγορία

Τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ναού στο Χωράφι του Γέροντος Θεοφίλου

Τελέστηκαν σύμφωνα με την τάξη της Εκκλησίας μας, το Σάββατο 17-6-2023, τα εγκαίνια του Ι. Ναού των Αγίων Μοδέστου, Ταβιθάς και Παμμ. Ταξιαρχών στο «Χωράφι» του Γέροντος Θεοφίλου, της Αδελφότητός μας. Την ακολουθία των εγκαινίων τέλεσε ο οικείος Ποιμενάρχης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, παρουσία των Αρχών της περιοχής Βόλβης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, κληρικών και φίλων που συμπαρίστανται στο έργο μας, αλλά και μελών των αγιογραφικών κύκλων και κατηχητικών σχολείων, που πραγματοποιούμε με την ευλογία της Εκκλησίας μας, ήτοι των οικείων Μητροπολιτών.

Η πρωϊνή κακοκαιρία πολύ γρήγορα υποχώρησε και όλα τελέστηκαν με τάξη και ευπρέπεια. Ο Άγιος Λαγκαδά, τέλεσε τις ακολουθίες του Όρθρου, των Εγκαινίων και την Θεία Λειτουργία με ηρεμία και ιεροπρέπεια και όλοι μας νιώσαμε κατάνυξη και συγκίνηση από τα τελούμενα.

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε το εκκλησίασμα, «όπως εγκαινιάζουμε τους Ναούς, που είναι ένα μεγάλο γεγονός, έτσι να εγκαινιάζουμε και τους εαυτούς μας. Δηλαδή να βάλουμε μέσα μας τον Χριστό μας, ο Οποίος μας οδηγεί προς την αληθινή ζωή, προς την πορεία την πνευματική και προς τον πνευματικό μας αγώνα. Από δω θα παίρνουμε δύναμη, από δω θα παίρνουμε το φως, την χαρά και την ελπίδα του Ουρανού για να μπορούμε να βαδίζουμε όλοι μαζί προς την Ουράνια Βασιλεία».

Είμαστε ευγνώμονες προς τον Άγιο Θεό γι’ αυτήν την ιδιαίτερη ευλογία. Θερμές οι ευχαριστίες μας προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα που υπεβλήθη στον κόπο, εν μέσω κακοκαιρίας και ήρθε στις εσχατιές της Μητροπολιτικής του περιφερείας για να κομίσει την ευλογία της Εκκλησίας μας και να τελέσει τα εγκαίνια του Ναού μας, ώστε να καταστεί από κτίσμα, θυσιαστήριο.

Ευχαριστίες σε όλους! Ευχή μας: «Αγίασον Κύριε τους αγαπώντας την ευπρέπειαν του Οίκου Σου».

ΟΧΑ ΛΥΔΙΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις