Δημοσιεύσεις, Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση Πνευματικής Οικοδομής στην Αδελφότητα Λυδία

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, η Αδελφότητά μας διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την αναστολή δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας, μία ημερίδα-συνάντηση πνευματικής οικοδομής στο Κέντρο Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής στην Ασπροβάλτα, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου τρ. έτους.
Η ημέρα ξεκίνησε με την Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στο αμφιθέατρο της Αδελφότητος. Λειτούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικήτας Χαλέμης, Γραμματέας και Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος με εναργή και γλαφυρό τρόπο ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή στο ευλαβές εκκλησίασμα. Ακολούθησε πρωϊνό κέρασμα και στην συνέχεια ο π. Νικήτας μας μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και κήρυξε την έναρξη της ημερίδας.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εισήγηση από την δασκάλα-θεολόγο Ελπίδα Κοροσίδου με θέμα: «Διαχείριση του θυμού στην οικογένεια».
Μετά από ένα μικρό διάλειμμα έλαβε χώρα η δεύτερη εισήγηση από την θεολόγο Ευτυχία Κουλατζόγλου με θέμα: «Εγώ και οι άλλοι».  
Λίγο πριν το γεύμα οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς το μνήμα του αειμνήστου Γέροντος και ιδρυτού της Αδελφότητος ΛΥΔΙΑ, αρχιμανδρίτου Θεοφίλου (Ζησοπούλου), εμπνευστού αυτών των ευλογημένων συναντήσεων, όπου τελέστηκε ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της μακαρίας ψυχής του.
Κατευοδώσαμε τους συμμετέχοντες με την υπόσχεση, συν Θεώ, ότι θα συνεχίσουμε κάθε πτυχή του έργου του αειμνήστου πνευματικού μας πατρός προς δόξα Θεού και ωφέλεια των συνανθρώπων μας, πάντοτε κάτω από την σκέπη της τοπικής μας Εκκλησίας.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΛΥΔΙΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις